Frågor och svar

Fråga: Var kommer fisken ifrån?
Svar: De senaste 400 åren har man känt till den här fisken. Denna unika och naturliga pedikyrmetod kommer från de varma källorna i Kangal, Turkiet och upptäcktes enligt sägen av en bonde som hade sår på fötterna. Denna tandlösa lilla Garra rufa fisk, även känd som ”Doktor fisk” tillhör karp-familjen. Garra rufa fiskarna är erkända för sina många helande fördelar och effektivitet i peeling, rengöring och uppmjukning av huden.

Fråga: Biter Garra rufa?
Svar: NEJ! Det gör de inte eftersom de inte har några tänder. De suger och nibblar bort den döda huden från dina fötter, händer eller kropp.

Fråga: Vilka är fördelarna med en fiskspabehandling?
Svar: Exceptionell ”må-bra” faktor! Det skapar skratt och fnitter när fötterna sänks ned i våra akvarium. Garra rufa fisken ”dammsuger” torr och hård hud från fötterna, vilket resulterar i frisk, föryngrad hud som känns otroligt fräsch. Denna smarta lilla fisk kan också stimulera akupunkturpunkter och hjälper till att reglera nervsystemet och ökar blodcirkulationen. Garra rufa fisken släpper även ifrån sig ett ämne på huden som påskyndar läkning av sår och gör huden mjuk och smidig.

Fråga: Kan Garra rufa hjälpa mot vissa hudsjukdomar?
Svar: Ja, de har framgångsrikt behandlat eksem och psoriasis och många andra hudsjukdomar och sjukdomar i hundratals år.

Fråga: Om jag har en hudsjukdom vilka resultat kan jag förvänta mig efter en behandling?
Svar: Lindring och förbättring. Att behandla och eventuellt bota, kräver fler sessioner
i följd.

Fråga: Är det hygieniskt att få en behandling av ”Dr Fish”?
Svar: Ja, det är det. Fisken kan inte överföra sjukdomar. Om du har några öppna blödande sår eller infektioner så bör du vänta tills det läker innan du får behandling. Detta främst av hygienskäl för andra, fisken tar gärna hand om det infekterade i huden. Vattnet i tankarna filtreras ständigt och går igenom ett UV-sterilisering system, så det finns ingen chans för sjukdomar att överföras via vattnet. Våra fiskar har suttit i karantän en längre tid hos Akvariespecialisten innan de kommer till oss, så vi kan garantera att de är helt friska! Vi tar regelbundet tester av vattnet och akvarierna har både kol-, bio- samt UVC-filter som gör rent.

Fråga: Får de annan mat, och inte bara död hud?
Svar: Ja, de får ett kosttillskott utöver död hud. Det är oerhört viktigt för oss att hålla dem friska och glada! Vi har dessutom fått yngel så det måste betyda att de mår bra hos oss! Hurra!